Home Top Ad

Responsive Ads Here

Cocuk Gelişimi 2024 KPSS Sıralama Yorumları ve Lisans Atanma Taban Puanları

Share:

Çocuk Gelişimi 2024 KPSS Atama Taban Puanları

2024 KPSS Lisans düzeyi sınav sonuçları ve genel sıralamaları 23 Ağustos 2024 tarihinde açıklandı. 14 Temmuz 2024'te yapılan Lisans KPSS sonuçlarına göre bazılarımız mutlu, bazılarımız umutlu, bazıları ise karamsar bir bekleyiş içerisinde ki önümüzdeki haftalarda branş bazında puan sıralamalarını herkes merak ediyor. 2024 yılında yapılan KPSS yapay zeka destekli sorulardan oluşması sebebiyle çok fazla sınav adayı tarafından eleştirildi. Aslında daha önce yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularına göre hem farklı tarz sorulardan oluşuyor hem de zor bir sınavdı. 2024 sınavı yapılan anket çalışmalarına göre de en zor KPSS sınavıydı öngörüsünü ortaya koyuyor. Bölümlere göre KPSS Lisans branş bazlı sıralamalara da baktığımızda 2022 yılında yapılan KPSS sınavına göre yaklaşık 0.7 ile 0.9 puanlık bir sapmadan bahsedebiliyoruz. Yani bir önceki yıla göre ya da çift yıllarda yapılan veriler açısından konuşursak 2024 KPSS sınavında aldığınız 79 puan 2022 yılındaki KPSS puanına göre yaklaşık 80 civarına denk geliyor diyebiliriz. Haliyle bu da sıralamalarda bariz şekilde görünüyor. Örneğin 77 puanla Çocuk Gelişimi bölümünde alınan gelen sıralama 105 bin bandındayken 2024 yılında bu sıralama daha yukarılardaydı yani kabaca 1 puana göre 5 bin civarında kayma var. Çocuk gelişimci olmak için sınavlara girip Çocuk Gelişimi bölümünden KPSS ile atanmak için yeterli puanı aldığını düşünmek insanı strese sokuyor. Çocuk Gelişimi alan sıralaması açıklandığında özellikle Sağlık Bakanlığı Alımları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Alımları, Adalet Bakanlığı Çocuk Gelişimci Alımları, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Öğretmenliği alanına formasyon alarak atanmak isteyenler için alımlar ile Diyanet gibi kamu kurumlarına KPSS B olarak yapılan alımlarla atanmak isteyen pek çok arkadaşımız var. 


Çocuk Gelişimi Bölümünde KPSS Puanı Sıralaması

2024 yılı Eylül ayının ilk haftası içerisinde alan-branş bazlı sıralamalar muhtemelen açıklanacak. ÖSYM'nin branş sıralamalarının açıklandığını duyurması sonrası herkes Çocuk Gelişimi alanında kaçıncı sırada ve atama olursa kaç puanla kaçıncı sıradan atanabilirim sorusuna kendince fikir edinebilecek. 

Çocuk Gelişimi Atamalarını Hangi Bakanlıklar Yapıyor?

Genel olarak Herhangi bir lisans programından mezun olan kişiler 4001 koduyla alımı yapılan ve merkezi atamalar dediğimiz devlet kadrolarına atanabiliyor. Örneğin iki yılda bir yapılan KPSS B ile yapılan bu alımlarda son merkezi alımda lisans düzeyinde binden fazla kadro ilanı açıldı. Ve 2022 KPSS puanı yüksek olup tercih yapan arkadaşlar atanmış oldu. 2024 yılındaki alınan puanla da 2024 KPSS merkezi ataması, 2025 KPSS Merkezi ataması ve 2026 yılı KPSS puanıyla bakanlıkların açtığı kadrolarla, kurumlar atamasına tercih verebilirsiniz. 2024 yılının Aralık ayında merkezi atama olacak. ve yılda maksimum 4 dönemle sınırlanıyor diyebileceğimiz merkezi atamalar Aralık ile Temmuz aylarında yapılıyor. Puanı yüksek olan adaylar 4001 atamasını isterlerse tercih edip atanabilirler. Merkezi alımlar haricinde Çocuk Gelişimi bölümünden alım yapan en göz de bakanlıklar;

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

- Sağlık Bakanlığı

- MEB

Buna göre takip etmemiz gereken öncelikli bakanlıklar bu bakanlıklar bunlar haricinde diğer bakanlıklar da kurum içi personel açığını gidermek için doğrudan Çocuk Gelişimci adı altında alım yapıyor, Örneğin, Adalet Bakanlığı ile Maden İşletmeleri gibi kamu kurumları çocuk gelişimi mezunlarına talepleri doğrultusunda alım yapmışlardı.


ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ KPSS PUAN TAHMİNLERİ

Eğer önümüzdeki süreçte 2024 KPSS puanıyla yapılan alımlar kamuya alımların kısıtlanması da göz önünde olarak yapılırsa ortalama 2 yılda 80 P3 puanı civarına düşecektir. Olursa ki yeni duyurulan ASM ve SDM birimlerine Sağlık Bakanlığınca açılacak danışman Çocuk Gelişimci kadroları açılırsa ve atamalar yapılırsa bu ilk alımlarda da muhtemelen çok kadroya personel alınabilir diye düşünüyorum. Eğer alımlar bu bakımdan fazla olursa KPSS ile atanan son çocuk gelişimci puanı 72 sevilerine kadar düşebilir. Sağlık Bakanlığı Alımları ilk etapta pilot illerce kısıtlayarak yaparsa sadece 800 civarında Aile Sağlığı Merkezlerine alım öngörülebilir.

Yeter ki alımlar olsun herkes atansın.


Geçmiş Yıllara Göre Yapılan Çocuk Gelişimi Bölümünden Çocuk Gelişimci Ataması İstatistikleri

Aşağı ilgili atama yılına ait en düşük puan ile en yüksek atanan puan sıralamasını göreceksiniz.

Çocuk-gelisimi-2024-kpss-en-dusuk-puanla-kac-atama-yapildi?



Hiç yorum yok

NetFikir.Net Size İnternetten En Güvenilir ve En Pratik Bilgileri Sunmak İçin Düzenlenmiş Bir Web Platformudur. İstek, Öneri ve Eleştirilerinizi Hiç Çekinmeden İfade Edebilir, Sizde Sitemizde Yazar Olabilirsiniz. Ücretsiz Sizinde Bir Web Siteniz Olsun! Web Sitenizin Olmasını İstiyorsanız veya NetFikir Ailesine Katılarak Sizde Yazar Olmak İstiyorsanız Bu Alanımızdan Görüşlerinizi Yazarak Bize Ulaştırabilirsiniz. Güzel Yorumlarınızı Bekliyoruz!